Demi wint 800 meter

      Geen reacties op Demi wint 800 meter

Bij de door Start’78 georganiseerde medaillewedstrijd van afgelopen vrijdag heeft Demi Moed de 800 meter gewonnen bij de meisjes C. In de training kan Demi nog niet alles meedoen maar in wedstrijden laat ze zien dat ze over een behoorlijk loopvermogen beschikt. Op de 800 meter was ze dus de snelste van alle C-meisjes maar ook bij de oudere meisjes en dames was er slechts één deelneemster sneller, zelfs bij de mannen zou ze met haar tijd nog op een tweede plek zijn geëindigd. Ondanks de harde wind legde Demi de 800 meter af in 3:05,7.

Op de 5000 meter had de harde wind ook een grote invloed op de gelopen tijden. Erik Bolding was zoals verwacht verreweg de snelste loper, hij liep solo naar een tijd van 15:21,2. Joris van den Bosch liep een super vlakke wedstrijd waarmee hij als tweede eindigde in 17:39,9. Een mooie tijd zo kort na fietsvakantie en gezondheidsproblemen, beloofd nog wat voor de komende tijd. Voor Daniël Huis in het Veld is de 5000 meter nog een erg lange wedstrijd en zeker na een snelle start kan het dan een lijdensweg worden, desondanks eindigde Daniël als vijfde in 18:59,9. Jazlin Ruinemans startte tegelijk met de 5000 meter lopers maar was van plan om na 3000 meter te finishen. Jazlin liep een mooi persoonlijk en clubrecord in 11:00,8, jammer van die achttiende van een seconde.

Stefan de Vries liep zondag in Hem het NK 10 km. De stap van de A-junioren is nogal groot op de langere afstanden maar goed om deze ervaring mee te nemen naar de volgende wedstrijden. Op het kale parcours speelde de harde wind een belangrijke rol, Stefan liep hele stukken tegen de wind in alleen, de tijd viel daardoor nog wat tegen: 35:48 en een 139e plaats. Maar een gemotiveerde Stefan zal de komende tijd nog veel scherpere tijden gaan lopen.