Harry Jorritsma

Contact gegevens

06 44 290 553
harry.jorritsma@lichtlopen.nl

Wie ben ik?

Harry JorritsmaIk woon in Sneek, samen met mijn vrouw Tineke en onze kinderen Geart en Maaike. Tineke en Geart doen ook aan hardlopen en hebben daar ook al wat successen behaald. Zo is Tineke Nederlands veldloopkampioen geweest en heeft ze het Nederlands record op de 10 kilomter bij de masters op haar naam gehad. Geart is één van de snelste lopers uit het Noorden en werd als A-junior tweede op het Nederlands kampioenschap 10.000 meter en als senior derde op zowel het NK veldloop als het NK 10.000m.

Zelf doe ik al bijna veertig jaar aan hardlopen waarbij ik vroeger ook behoorlijk fanatiek wedstrijden liep, mijn grootste successen (tot nu toe) zijn het winnen van Sneek-Bolsward-Sneek en het lopen van de marathon in 2:31. De laatste jaren heb ik de aandacht meer verlegd naar het geven van trainingen, hoewel ik nog steeds wel leuk vindt om af en toe zelf een loopje mee te doen.

Bij de Atletiekunie opgeleid als Talenttrainer 4 MiLa, de hoogste door de Atletiekunie gegeven opleiding. Als zelfstandige (www.lichtlopen.nl ) geef ik hardlooptrainingen aan zowel groepen als individuen, bij deze trainingen is er vooral veel aandacht voor de (natuurlijke)looptechniek. De afgelopen 10 jaar heb ik training gegeven aan de wedstrijdlopers van afwisselend AV Heerenveen en AV Horror. Ik was verantwoordelijk voor het opzetten van Team Mila Fryslân (jonge mila-atleten) . Bij Start’78 geef ik samen met Jolanda de Vries training aan de junioren, senioren en masters die kiezen voor hardlopen, de Mila atleten. Ons doel is om de atleten plezier te laten beleven aan het hardlopen, zichzelf te verbeteren op een manier die er voor zorgt dat ze ook na hun juniorentijd blijven hardlopen en zichzelf blijven verbeteren. De allerbeste prestaties moeten uiteindelijk geleverd worden wanneer de atleet op zijn sterkst is in de seniorentijd, in de praktijk haken helaas veel jonge talenten vroegtijdig af, wij zien het als onze missie om dit zoveel mogelijk te voorkomen. We hanteren hiervoor de uitgangspunten van het LTAD (Long-therm-athlete-development) zoals die ook door de atletiekunie wordt gepromoot. Daarnaast zijn Jolanda en ik trainer en bestuurslid bij de Hardloopvereniging Lichtlopen.

Geef een antwoord